Сблъсъци за спорен закон за гражданството разтърсиха столицата на Индия за втори ден във вторник, съвпадайки с посещение на президента на САЩ Доналд Тръмп, като броя на смъртните случаи се увеличи с поне девет. Страната е разтърсена от широко разпространени протести, след като законът, за който критиците твърдят, че е антимюсюлмански, беше приет в средата на декември. Досега в протестите са били убити над 25 души.

„Има девет потвърдени смъртни случаи“, заяви служител на болницата „Гуру Тег Бахадур Раджеш Кала“ пред АФП.

Той каза, че 31 души, включително 10, които са сериозно ранени, са били докарани в болницата в Ню Делхи във вторник.

Алок Кумар от полицията каза пред АФП, че служителите все още получават сигнали за насилие.

„Протестиращите атакуват полицията, където и да присъстват, и се сблъскват помежду си там, където няма полиция“, добави Кумар.

Един от убитите в понеделник е полицай, каза старши офицер пред АФП. Съобщава се за повече безредици днес /25 февруари/, а в небето се издига голям стълб от черен дим.

Телевизия NDTV съобщи, че трима от нейните репортери и оператор са били нападнати от тълпата в североизточните покрайнини на мегаполиса от 20 милиона души.

Жител на бедния квартал Маджпур заяви пред „Прес тръст ъф Индия“, че в неговия район почти няма полицейско присъствие, а протестиращита мародерстват и заплашват хората.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук