полиция
Излязоха нови кадри, вероятно показващи полицейско насилие

Ново видео, за което се твърди, че показва сцена от побоя, нанесен от полицаите на студента по право Евгени Марчев, бе пуснато в обръщение в You Tube. Кадрите са от времето след самото насилие и се вижда как полицаи стоят около двама паднали неподвижни мъже, които един по един са отведени до полицейска кола. От коментара на снимащата жена става ясно, че са били пребити, с разкъсани и съблечени дрехи и събути обувки.

Цялата сцена продължава десетина минути под колоните на Министерски съвет на фона на протеста отпред, а снимащата е хванала кадрите, намирайки се от задната страна, откъдето е занела и полицейския автомобил. Не може категорично да се каже дали става въпрос за битите, които са били откарани до „Пирогов“, но това е много вероятно.

Евгени Марчев е бил пребит по време на митинг и по сведения от баща му се намира в „Пирогов“ с множество контузии и комоцио. Това се е случило на протеста на 10.07. Студентът по право в Хага е арестуван и охраняван в болницата и връзка с него няма. Очаква се да бъде обвинен в хулиганство, а според адвоката му основание за неговото задържане няма.

Целият случай с Евгени е описан ТУК

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук