Министерски съвет

На днешното заседание на правителството избухна скандал. Трима министри от „Има такъв народ“ са напуснали заседанието на правителството, на което се обсъжда актуализацията на бюджета. Заседанието е изключително важно, тъй като днес кабинетът трябваше да изглади последните детайли в проекта за актуализация на бюджет 2022 г. и да го внесе в Народното събрание.

По време на дебатите са си тръгнали вицепремиерът Гроздан Караджов, министърът на външните работи Теодора Генчовска и министърът на младежта и спорта Радостин Василев. Четвъртият министър от квотата на партията – Александър Николов, не е присъствал на заседанието.

Още вчера от ИТН заявиха, че техните предложения не са залегнали в актуализацията и все пак се надяват това да се случи.

Напрежението в залата се е покачило заради спорове за пари. Генчовска е настояла да бъдат увеличени заплатите в МВнР, а Караджов като министър на регионалното развитие е поискал допълнителни средства за пътни проекти. Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът по финансовите дела Асен Василев са били против да се увеличава още бюджетният дефицит с допълнителни разходи.

Откакто се провали процедурата по избор на председател на БНБ отношенията между председателя на бюджетната комисия и депутат от ИТН Любомир Каримански и вицепремиера Асен Василев са обтегнати.

Планираният за снощи коалиционен съвет, който трябваше да обсъди бюджетната актуализация и други щекотливи въпроси, бе отложен. Очаква се той да се проведе тази вечер.

Очаквайте подробности!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук