пазари
на снимката: Кметът на София Йорданка Фандъкова

Въвеждаме две нови мерки за територията на София и създаваме организация за включване на ДКЦ-а в прегледите при леки грипоподобни симптоми, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова в личния си профил във „Фейсбук“.

„Посещенията в молове на непълнолетни деца без пълнолетен придружител се забраняват от утре, 7 ноември. Това е решение на софийския оперативен щаб, което е обсъдено и с ръководствата на големите търговски обекти.

Създаваме „зелени коридори“ за пазаруване на гражданите над 65 г., които да посещават хранителните магазини между 10 и 12 ч на обяд.

Създаваме организация за включване на част от ДКЦ-а (бившите поликлиники) в прегледите на граждани, които имат грипоподобните симптоми. Това предложих преди два дни на министъра на здравеопазването, за да можем да помогнем на хората, които се нуждаят от преглед и да разтоварим големите софийски болници от пациенти, които имат леки симптоми и се нуждаят от лечение вкъщи.

С решение на софийския щаб възложихме на директорите на ДКЦ-а в рамките на седмица да обособят зони за клинични прегледи. Екип от лекар, медицинска сестра или лаборант ще извършват преглед и при нужда ще правят кръвни изследвания и антигенен тест. Пациентът трябва предварително да е разговарял с личния си лекар, за да има направление за нужните изследвания“, съобщи Йорданка Фандъкова.

❗️ Въвеждаме две нови мерки за територията на София и създаваме организация за включване на ДКЦ-а в прегледите при леки…

Публикувахте от Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova в Петък, 6 ноември 2020 г.

По отношение на контрола тя обяви, че в последната седмица екипите на СДВР и общината са проверили над 1200 търговски обекта. Извършени са 3342 проверки на хората под карантина.

Екипи на Общинска полиция и Столичен инспекторат продължават с контрола за носене на маски и спазване на дистанция в търговските обекти и през уикенда.

Данните от последните 10-ина дни показват спад от 100 000 пътници дневно в системата на Метрополитен.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук