Defender

Британският автомобилен производител обяви старта на тестовете в Русия  на всъдехода Land Rover Defender.

Defender

Новият Defender получи архитектурата D7x на Land Rover. Тя е изградена на базата на лека алуминиева монококова конструкция с подсилени подрамки и напълно независимо окачване. Така новият модел, който дебютира през септември миналата година, „загуби“ традиционната рамкова структура и механичната трансмисия.

DefenderВсъдеходът ще се предлага с 12,3-инчово изцяло цифрово табло, както и мултимедия с 10-инчов сензорен екран.

За задвижването на Defender се предлага избор от два четирицилиндрови дизелови агрегата с капацитет 200 или 240 конски сили. Също така, всъдехода ще има на разположение и бензинов шестцилиндров двигател с мощност 400 конски сили с „мека“ хибридна технология. Всички двигатели са съчетани с осемстепенна автоматична трансмисия и постоянно задвижване на всички колела.

По време на глобални тестове автомобилите Land Rover Defender от ново поколение изминаха няколко милиона километра на различни места по целия свят. Всъдеходите пътуваха до Кения, катериха Скалистите планини до Колорадо на надморска височина над 3 хиляди метра, бяха тествани в пустинята на ОАЕ и също бяха тествани на полярния кръг. Температурите варираха от минус 40 до плюс 50 градуса по Целзий.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!