БНР

Съветът за електронни медии ще обяви кой ще бъде новият генерален директор на Българското национално радио през януари. Това решение беше обявено на заседание на медийния регулатор.

И петте члена на СЕМ гласуваха единодушно за откриването на процедурата. Документите на кандидатите ще се приемат до 5 декември, а изслушванията на концепциите им ще се проведат на 20 и 21 януари. Новият генерален директор на радиото ще стане ясен на 23 януари.

Преди около две седмици Антон Митов бе назначен за временен директор на БНР, като ще остане на поста до приключването на процедурата.

Припомняме, че досегашният генерален директор Светослав Костов остана на поста си само три месеца, след като по време на неговото управление СЕМ установи груби нарушения на Закона за радиото и телевизията. Най-значимото от тях бе безпрецедентното спиране на сигнала на програма „Хоризонт” за около пет часа на 13 септември.

По този начин бе направен опит да бъде свалена от ефир водещата на сутрешния блок Силвия Великова, която е известна с критичните си коментари срещу работата на прокуратурата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!