Шестима министри и един вицепремиер ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първа на трибуната ще се качи най-новият член на кабинета – вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова, която замени подалия оставка Валери Симеонов.

Това е първото ѝ участие на парламентарен контрол, а към нея има зададен само един въпрос, свързан с Националната стратегия за детето, както и готовността за приемане на новия стратегически документ.

След нея на депутатски въпрос ще отговаря енергийният министър Теменужка Петкова, която ще внесе яснота относно промените в енергийната стратегия на страната ни.

Политиката в областта на кадастъра, правилата за устройство и застрояване на Столична община и ограничения на АМ „Тракия“ – с това са свързани въпросите, адресирани до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще отговаря за ликвидацията на „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Сливен“, лечението на заболяването „Синдром на Силвър-Ръсел“ и регистри на пациентите с различни заболявания в България.

Земеделският министър Румен Порожанов ще разясни пред депутатите за проблема със запушен дренажен канал в гр. Койнаре, развитието на сектор „пчеларство“ и Общата селскостопанска политика на ЕС.

За изграждането на оперната зала в Пловдив е свързано единственото питане, отправено към министъра на културата Боил Банов, а за нивото на фини прахови частици в града под тепетата ще отговаря министърът на екологията Нено Димов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!