Депутатите ще променят съставите на четири комисии в четвъртък. Това са Комисията по конституционни и правни въпроси, Комисията по бюджет и финанси, Комисията по земеделието, храните и горите и Комисията по икономическа политика и иновации.

Предстои да се подложи на второ гласуване Законопроектът за ратифициране на Договора (Писмо за предлагане и приемане на оферта/Letter of Offer and Acceptance – LOA) за допълнение и към Международен договор (LOA) BU-P-AAD „Sidewinder AIM 9X Блок II ракети, свързани материали и услуги“ (Sidewinder AIM 9X Block II Missiles, associated material and services).

Предстои първо гласуване на промени в Закона за данък върху добавената стойност, промени в Закона за обществените поръчки. Депутатите ще създадат Временна комисия за разглеждане на всички меморандуми и писма за намерения, подписани от правителството за периода от 12 май 2021 г. до 20 април 2022 г.

Очаква се парламентът да гласува на първо четене промени в Закона за енергетиката.

Предстои и парламентът да задължи Сметната палата да внесе в Народното събрание окончателен одитен доклад за съответствие при сключването и изпълнението на договорите за обществени поръчки на Агенция „Пътна инфраструктура“ във връзка с проектирането, изграждането и експлоатацията на електронна система за събиране на такси.

Депутатите се очаква да създадат и Временна комисия за проверка на обстоятелствата довели до спиране на природния газ от ООО „Газпром експорт“ и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици от „Булгаргаз“ ЕАД.

Парламентът ще избере двама членове на Съвета за електронни медии (СЕМ). Според проектопрограмата на Народното събрание това е точка втора за днешното заседание. Кандидатите за членове на СЕМ са Пролет Велкова, предложена от „Демократична България”, Тодор Беленски от „Възраждане” и Симона Велева от „Продължаваме Промяната”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук