протест Народно събрание

До днес в Столична община са подадени уведомителни писма за протестни действия на 2 септември от движение „Да, България“, НГИ „Системата ни убива“ и няколко физически лица. Това съобщиха от пресцентъра на общината днес следобед.

От „Московска“ призовават софиянци и гости на града на 2 септември да избягват района на пл. „Независимост“ – Народното събрание 2, Министерски съвет и Президентството, тъй като придвижването ще е затруднено.

На всички възлови места в София в сряда ще има полицаи, специални полицейски постове ще бъдат изградени на всеки вход на града заради предстоящия голям антиправителствен протест, под надслов „Велико Народно Въстание 02.09.“, който ще бележи старта на есенната пленарна сесия.

Старши инспектор Иван Георгиев от отдел „Охранителна полиция“ при СДВР съобщи на специален брифинг днес, че органите на реда ще предприемат необходимите мерки с достатъчен ресурс от полицейски служители за обезпечаване на протестните действия, както и за контрол и регулиране на пътното движение.

„Уважаваме мнението и правото на гражданите на протест, но ги призоваваме към опазване на обществения ред и следователно разграничаване на позицията при забелязване на граждани, които са с явни намерения за нарушаване на обществения ред“, каза Георгиев.

На всички възлови места ще бъдат разположени пътни полицаи. Екипи ще има и на входно-изходните артерии на София, уточни от своя страна главен инспектор Стоимен Славев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!