Коби Брайънт, семейство
Коби Брайънт с любимите си момичета.

Не е имал алкохол или наркотични вещества в тялото на пилота, управлявал при фаталната катастрофа с Коби Брайънт, стана ясно от аутопсия. 50-годишният Ара Зобаян карал легендата на НБА и 13-годишната му дъщеря, заедно с шестима други към юношеска надпревара, когато хеликоптерът се разбил близо до Ел Ей, убивайки всички девет души на борда.

„Токсикологичните тестове не откриха злоупотреба с алкохол или наркотични вещества. Клиничната експертиза показала, че всички жертви на злощастния инцидент починали в следствие на тежки физически наранявания. Разследването открило, че хеликоптерът се движел със 296 км/ч, когато се разбил, след като попаднал в гъста мъгла“ – гласи заключението.

Според информациите, 41-годишният Брайънт имал травми почти по цялото тяло.

„Тези контузии са почти моментално фатални“, каза медицинско лице.

В тялото на бившия баскетболист също не бяха открити следи от наркотични вещества освен риталин – вещество, използвано за лекуване на липса на внимание, хиперактивност и нарколепсия. В катастрофата загинаха и две от съотборничките на Джана Брайънт – 14-годишната Алиса Алтобели и 13-годишната Пейтън Честър. Освен тях си отидоха от този свят родителите на Алтобели – Джон и Кери, майката на Честър – Сара, и баскетболният треньор Кристина Маузър.

Брайънт спечели пет шампионски пръстена за Ел Ей Лейкърс по време на 20-те си сезона в НБА. Той бе определен за „Най-полезен играч“ в лигата през сезон 2007-08, 15 пъти избиран в селекцията на НБА и участва 18 пъти в „Мача на звездите“. Освен това бе определен и на два пъти за „Най-важен играч“ във финали и четири пъти в „Мача на звездите“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!