Керченски мост

Отново Русия ни вкарва в своята хибридна война, а ние се поддаваме прекалено лесно. Уж някакъв камион, с някакъв шофьор, някога минал през България пък накрая се взривил и разрушил един мост. И то не какъв да е мост, ами гордостта на Путин. „Каква е българската следа?“ – питат всички. Ами няма българска следа. Блъф! За да се вкара в наратива страната ни, а и НАТО.

Е, факт е, че вследствие на разрушенията логистиката на руските войски на южния фронт е отрязана. А и не е лесно да кажеш, че шофьорът на камиона е руснак, че камионът е руски и се е качил на моста от руска територия за да взриви руския мост. Е, пропагандата трябва да вкара някак си в наратива и НАТО. Пък и тероризъм… За да се обосноват новите варварства. От днес се руснаците разрушават топло- и водно-електрическите централи в големите градове и други цивилни обекти. Това не са военни обекти. Ясно е, че по този начин Путин и Ко. се опитват да накажат целия украински народ и да изтрият срама от пораженията си на бойното поле, от слабото военно командване, от нефелната си логистика, от това, че младите руснаци бягат от режима за да не участват във войната…

Вместо да се хващаме на руската пропаганда, нека повече говорим за това, че Русия води агресивна война, че нарушава нормите на международното право, че се избиват цивилни граждани. Да се запитаме, представлява ли Русия модел за поведение за нас, модел на устройство на държавата и икономиката, модел за ролята и мястото на човека в обществото? Най-ясен отговор на тези въпроси дават младите българи, които даже не искат да учат в Русия, камо ли да живеят там.

Коментарът е публикуван във facebook/meta профила на автора. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

  1. Защо да не посочат България , та нали няма кой да им се опъне . Къде са ДАНС , другите служби /пробити от руските/ , къде са пРезидента , гълъб , Корнелия , Малинов , Копейкин , Сидеров , Гестапото , Денчев , Доган , Борисов……..? Мълчат като пукали , когато се гаврят с България . Крайно време е да бъдат изметени от властта. Аман от генерали и подкупни властимащи , работещи за Мордор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук