Котките

Вярно ли е, че котките обичат жените повече от мъжете? Зоолозите твърдят, че котките предпочитат да имат по-често стопани жени, отколкото мъже. Въпреки че котките имат сложни личности, жените винаги са намирали по-бързо общ език с тях.

По-често слабият пол избира най-често котка за домашен спътник – това е статистически доказано.

Жените са по-емоционални в отношенията с домашните си любимци – те не се колебаят да покажат своята любов, привързаност, чувства и интуитивно отгатват настроението на другия.

Жените са по-склонни да показват хуманно отношение към здравето на животните, да ги хранят по-добре и да подобряват пребиваването им в домовете си – котките усещат това, привлечени са от него и са по-склонни да контактуват със стопаните си.

Най-често мъжете, които хранят и почистват механично след домашните си любимци, „защото е необходимо“, не привличат котките като „сродна душа”. Такъв стопанин би бил само източник на храна за тях. Те ще потърсят комуникация с друг човек.

Но има и друг начин да общувате със животното в дома си. Ако човек наистина обича животните, грижи се за котката си, обръща й внимание, тогава пухкавото създание със сигурност ще ви отвърне с благодарност.

Можем да кажем, че така се разкрива взаимната зависимост: жените проявяват нежност, а котките обичат да бъдат гушкани и да им се говори.

Също така жените имат по-мелодичен глас. Звучат меко и не застрашават с тембъра си котешките уши.

Понякога емоционалната връзка между котката и стопанинът й е толкова силна, че една жена само с поглед разбира какво иска нейният домашен любимец, какво я тревожи. Мъркащите същества оценяват това качество най-високо.

Котките могат да разчитат израженията на лицата и жестовете ни. Изборът на домашен любимец винаги е индивидуален, така че не се изненадвайте, ако котката избере мъж за свой собственик.

Котката може да спи до човек, да оближе косата му, да спи по дрехите му. Тези същества харесват не само гласа и жестовете, но дори и миризмата на човека, когото са избрали за свой господар.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук