Петко Дюлгеров
на снимката: Петко Дюлгеров

Съдът отказа на назначи втора експертиза на тефтерчето на бившия кмет на „Младост” Десислава Иванчева. В началото на заседанието адвокатите на подсъдимите поискаха съдът да назначи повторна графологична експертиза на тефтерчето на Иванчева. Смята се, че в него е писал не само Петко Дюлгеров, а и трети човек. Спецсъдът обаче отказа.

Заседанието продължава с даване на обяснение и от заместничката на Иванчева – Биляна Петрова.

В зала третият обвиняем Петко Дюлгеров заяви, че не поддържа показанията, дадени в досъдебното производство, в които казва, че е приел парите от Александър Ваклин и хонорарът му е бил 14 хиляди евро, а останалите е дал на Иванчева. Дюлгеров поясни, че показанията са дадени под натиск и дори му било обещано, че ще бъде освободен.

Този неочакван обрат вероятно ще промени хода на процеса, който върви към своя край.

Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившият зам.-кмет Дюлгеров бяха арестувани през април 2018 година по обвинения за 70 000 евро подкуп, който взели от бизнесмена, за да придвижат документите му за строеж. Прокуратурата твърди, че парите са били само транш от поискани общо 250 000 евро рушвет.

Междувременно пред журналисти Десислава Иванчева каза, че фирма „Артекс” първи са подали сигнал срещу нея.

„Те имат построени 10-11 сгради преди тя да стане кмет. Нито едно разрешително за строеж не е издадено от район „Младост“ по мое време на „Артекс“. Не помня с кого от тях съм се срещала, защото това е малко след встъпването ми в длъжност”, каза отстраненият кмет на „Младост“.

И добави:

„Те са първите, които подадоха сигнал срещу мен с цел да ни набедят и отстранят. Бяхме разпитани от икономическа полиция“.

Тя потвърди, че никога не е искала подкупи, а е отстоявала интересите на гражданите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!