Данаил Вълов
на снимката: инж. Данаил Вълов

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на кмета на Червен бряг Данаил Вълов в длъжностно престъпление.

Наложена му е мярка за неотклонение парична гаранция от 75 000 лева, а държавното обвинение ще иска и временното му отстраняване от поста.

Кметът Вълов коментира пред БНР:

„Добрата новина е, че не са ме обвинили, че съм откраднал директно пари, с които да съм си купил луксозно жилище или нещо друго! Ако са били нарушени някакви права на някаква фирма преди две години ми е интересно, защо фирмата не е заявила тогава“

И добави:

„Нямам нищо против контролните органи да си изпълняват задълженията”.

Той заяви, че е доволен от отношението на полицаите.

„Но тежко въоръжена жандармерия да извежда принудително служители от общината, които при това са свидетели, според мен тука някъде има някакво превишаване. Моите служители не са престъпници и не са отказвали никога да съдействат на правораздавателните органи, а са били извеждани вчера показно с тежко въоръжение, с маски…”, каза още Вълов.

Припомняме, че кметът на Червен бряг и още петима общински служители бяха задържани за кратко вчера и освободени след снемане на показания.

Разследването срещу тях е за злоупотреби за 230 000 лева по европрограмата „Топъл обяд“.

Заради акцията на специализираната прокуратура, с участието на жандармерия и служители на Комисията за противодействие на корупцията беше отменен конкурс за директори на детски заведения, но обслужването на граждани беше нормално. Вълов се върна на работа следобед и участва в заседание на постоянна комисия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!