Антон Хекимян
Снимка: Кадър - Нова нюз

Журналистът Антон Хекимян е номинацията на ГЕРБ за кандидат за кмет на София. Това беше официално обявено пред сградата на Столичната община.

През уикенда стана ясно, че той напуска bTV и поема по нов професионален път.

„Намираме се в нестандартна ситуация“, коментира бившият водещ на сутрешния блок в bTV и директор на новинарската дирекция в телевизията.

Той каза, че решението му не е взето лесно, а предложението е дошло лично от лидера на партията Бойко Борисов.

„Взел съм го съзнателно лично аз и след време, което поисках да ми бъде отредено да помисля“, обясни той пред журналисти.

На въпрос дали тази кандидатура да хвърли сянка върху безпристрастността му и обективността като журналист той отговори с въпрос: „Вие общувате ли с политици?“.

И допълни, че такъв въпрос е обиден.

Той каза, че от 20 години живее в София и през цялото време като журналист е бил критичен към властта.

„През цялото това време като журналист в bTV съм критикувал, обсъждал съм, ако щете действия в Столична община, търсили сме начини проблемите да имат решение. С колегите репортери и журналисти сме разнищвали много сложни казуси за София“, обясни той.

Хекимян допълни, че визията за София е за „още по-модерен град, да бъде още по-зелен град“.

Но преди всичко слагам като акцент образованието. То ще донесе кадри на града и ще го развие“, допълни той и обясни, че едно от първите неща, които ще направи като кмет, ако спечели изборите, е да инспектира „големите инфраструктурни обекти“.

„19 години съм журналист, изминал съм пътя си от стажант, през репортер, до водещ в най-големия сутрешен блок. Не мога да не си призная, че съм се замислял: „А оттук накъде ще е моето развитие след журналистиката?“ Получавайки предложението за това да бъда кандидат на ГЕРБ, си дадох сметка, че искам да работя за обществото. Мога да го правя от другата страна“, обясни той.

Хекимян допълни, че по време на кампанията ще бъде „себе си“ и близо до хората.

„И основната ми мотивация е да направя най-доброто за себе си, за гражданите, за себе си, като гражданин“, подчерта той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук