Санчес, Испания
На снимката: испанският премиер Педро Санчес

Посетителите от чужбина могат да се върнат в Испания от юли, заяви премиерът Педро Санчес в събота, което дава надежда за ключов сектор от испанската икономика, затворен от средата на март от пандемията на коронавирус, да поеме глътка жизненоважни приходи..

„Съобщавам, че от месец юли влизането на чуждестранни туристи в Испания ще се възобнови при сигурни условия“, заяви Санчес на пресконференция.

Влизането на територията на Испания и сега е позволено, но всеки пристигнал ще трябва да стои 14 дни под карантина.

Правителството вече обяви намерението си да позволи влизане в страната на туристи от страни със сравнително благоприятна епидемиологична ситуация.

За тази цел ще бъдат въведени „безопасни коридори“, съобщи преди дни испанският министър на екологичния преход и демографските въпроси Тереса Рибера в интервю за „Файненшъл Таймс“.

„Обмисляме безопасни коридори, тъй като такава система ще позволи влизане в страната на хората от региони, където броят на инфекциите през последната седмица или две не се е увеличил с повече от 0,3% на ден“ каза Рибера.

Миналата година Испания постави нов рекорд по брой гости от чужбина. За 12 месеца 83,7 милиона чужденци са посетили кралството. Както бе съобщено по-рано от Националния статистически институт, през март тази година броят на чуждестранните туристи, посетили Испания, е намалял с 64,3% в сравнение със същия период на миналата година

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!