Калифорния

С дим, пламъци и масови евакуации посрещнаха деня в един от най-големите градове на Америка. Огненият ад в Южна Калифорния, в района на Бел-Еър в Лос Анджелис се разрасна, като вече е в близо до емблематичните забележителности като U.C.L.A. кампуса и музея „Гети”, дом на стари майсторски рисунки и древни римски статуи.

Огънят и димът принудиха затварянето на магистралата 101 – главния крайбрежен маршрут на север от Лос Анджелис. Повече от 1700 пожарникари се борят с пламъците там.

На 38 хил. души е препоръчано да напуснат домовете си заради мощните природни пожари в окръг Вентура, в американския западен щат Калифорния. В съседния окръг Лос Анджелис вече бяха евакуирани около 150 хил. Души. Началникът на противопожарната служба там заяви, че трима негови подчинени са пострадали при потушаването на огъня. За щастие, животът им е вън от опасност.

Сред живущите в района няма пострадали. Над 250 хил. души са без ток.

 

 

Най-малко шест жилища в едно от най-богатите предградия на Ел Ей – Бел Еър, са унищожени. Пожарът е засегнал частично и имението на медийния магнат Рупърт Мърдок. Пламъците са застигнали лозята на 86-годишния милиардер. Имотът му е в списъка с местата за задължителна евакуация.

Губернаторът на Калифорния Джери Браун въведе извънредно положение в окръг Вентура. В борбата с огнената стихия участват около 1000 пожарникари. По съображения за безопасност във Вентура и в съседните райони са затворени училищата и другите учебни заведения.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук