Байдън Тръмп
Колаж: Джо Байдън /ляво/ и Доналд Тръмп

Окончателно – на президентските избори в Съединените щати през ноември един срещу друг ще се изправят Джо Байдън и Доналд Тръмп.

Байдън спечели партийните първични избори в щата Джорджия, произведени вчера, и си осигури над нужния брой делегати, които да го подкрепят на партийния конгрес през август, на който официално той ще бъде издигнат за кандидат за президент.

Байдън се нуждаеше от подкрепата на 1968 делегати, но надхвърли този брой с постъпването на първите резултати от изборите в Джорджия.

Очакват се и резултатите от първичните избори на партията в щатите Мисисипи, Вашингтон, както и от Северните Мариански острови и от гласуването на демократите в чужбина.

Републиканецът Доналд Тръмп, който няма конкуренти за президентската номинация на републиканците след оттеглянето на Ники Хейли миналата седмица, също събра необходимия брой делегати с постъпването на резултатите от първичните избори на републиканците в четири щата, в това число и в Джорджия.

Републиканците имаха вчера първични избори в четири щата, в това число и в Джорджия. Към понеделник Тръмп имаше нужда от 139 делегати, за да прехвърли прага от необходимата бройка от 1215 делегати, които да го подкрепят на партийната конференция през лятото. На първичните избори на републиканците в щатите Джорджия, Хавай, Мисисипи и Вашингтон се излъчваха общо 161 републикански делегати.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук