В Каракас опашките за бензин се вият все по-дълги. Чакането за зареждане на резервоар вече е минимум 4 часа,  струпват се по 300 – 400 автомобила на точка за зареждне, съобщава El Universal. Местните медии пишат, че недостигът на гориво може да доведе до прекъсване на доставките на храна.

В град Мерида вече има и лимити за зареждане с бензин – до 30 литра на автомобил. Много бензиностанции са затворени. В град Санта Барбара дел Сулия бензин се дава само на обществения транспорт и на фермерите.

Министърът на петрола Еулохио дел Пино се ангажира още в края на миналия месец да бъде създадена система за разпределение на горивата в цялата страна и увери, че дефицитът скоро ще бъде елиминиран.

Венецуела, чиято икономика до голяма степен зависи от приходите от петрол, изпитва една от най-тежките кризи в своята история и в резултат на международните санкции срещу режима на социалистическия диктатор  Мадуро. В страната от дълго време има недостиг на хранителни продукти и много видове потребителски стоки – от тоалетна хартия до лекарства. Дефицитът и хиперинфлацията са причина вече за масов глад.

На последната вълна от протести във Венецуела преди месеци срещу режима на Мадуро и икономическата и социална катастрофа вождът отговори с насилие и разгонване на парламента, където имаше и опозиция, организира избори за нов парламент – Учредително събрание и наново бетонира властта си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук