Костадин костадинов

Със скандал започна днешното заседание на Народното събрания (НС). Остри реплики си размениха председателят на „Възпраждане“ Костадин Костадинов и Мирослав Иванов от ПП-ДБ. Това наложи кратко прекъсване, за да се охладят страстите в пленарната зала.

„Нямате морално право да сте тук, върнете мандата“  – с тези думи се обърна председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов към втората политическа сила в парламента. Той прочете декларация от трибуната на Народното събрание във връзка с вчерашното изслушване на ръководителите на службите в парламента.

„Вчера това, което се случи на изслушването на председателя на ДАНС, беше не просто безпрецедентно за съвременната история на България, но и за историята на България въобще“, посочи Костадинов.

Вчера действително беше един исторически момент, в който бяха вдигнати маските на задкулисието, и стана ясно нещо, което българските граждани и голямата част от българското общество знаят отдавна и това обяснява и ниската избирателна активност, а именно, че нашата страна няма собствена суверенна политика, че тя е овладяна държава, че тя не носи белезите на държава, а на колония, управлявана отвън, коментира председателят на „Възраждане“.

„От вчера насам втората по големина политическа сила в нашия парламент няма моралното основание да заема тук банките в пленарната зала. Тя загуби всякаква законова легитимност, защото всяка една политическа сила, която поставя своята дейност в услуга на чужда държава, трябва да бъде забранена“, заяви лидерът на „Възраждане“.

Най-доброто решение е мандатът да бъде върнат незабавно, защото тази формация няма моралното право да представлява никого вече освен посолството и посолствата, с които съгласува своите кадрови решения и назначения, смята той. „От вчера насам е трудно да говорим за „продължаваме промяната“, говорим за „продължаваме предателството“, говорим за шарлатани и шпиони“, каза Костадинов.

В отговор Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната-Демократична България“ апелира председателят на НС Росен Желязков да прекъсва „всякакви опити за подобен вид фашистка пропаганда, които се правят от страна на „Възраждане“. „Никой не дава право на Костадинов да дава квалификации на когото и да е“, посочи той.

Заради викове и шум в залата беше дадена 10 минути почивка. След възобновяване на заседанието Мирослав Иванов посочи, че насаждането на омраза е част от фашистката идеология и тя не трябва да бъде допускана в тази зала, както и цензурата. „Дали някой е национален предател или не и дали е извършил нарушение против републиката се установява само и единствено от българския съд“, отбеляза той.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук