сняг, почистване, пътна обстановка

Оранжев код за значителни валежи от дъжд и сняг е обявен за пет области на страната, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Кодът е в сила за областите Бургас, Кърджали, Смолян, Хасково и Ямбол.

Предупреждението е за значителни валежи от дъжд, които ще преминават в сняг. Очакваните количества са между 30 и 50 мм. В следобедните часове се очаква валежите да спрат.

В други четири области е обявен жълт код за силен вятър и валежи от сняг – Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

Очакват се виелици и навявания, а в следобедните часове метеорологичната обстановка трябва да се нормализира.

Затворени за движение за моторни превозни средства над 12 тона са проходите

„Предел“, „Превала“, „Рожен“ и „Печинско“.

Това показва справка в бюлетина на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за пътната обстановка, актуален към 7:30 часа тази сутрин, съобщава БТА.

Проходът „Троянски“ е затворен за всички моторни превозни средства.

От АПИ информират, че пътищата в страната се обработват от 411 снегопочистващи машини.

Временно движението по автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив, в района на мотел „Ихтиман“, е ограничено за всички автомобили заради катастрофирал тир.

Движението се пренасочва по обходен маршрут: София – АМ „Тракия“ до 34 км – път I-8 – качване на п.в „Мухово“ при км 46 – Пловдив. Движението се регулира от „Пътна полиция“, съобщават от АПИ.

Според бюлетина на пътната агенция пътят Кюстендил – Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Гюешево“ е ограничено за автомобили над 12 тона поради затваряне на пункта от страна на Северна Македония поради влошена метеорологична обстановка.

Пътищата Панагюрище – Златица и Велинград – Разлог са ограничени за движение на МПС над 12 тона заради силен снеговалеж и снегопочистване, съобщават още от АПИ.

Заради паднали дървета по пътя временно е ограничено движението по пътя ІІІ-842 с. Юндола – гр. Белово. Въведен е обходен маршрут: гр. Белово по път І-8 до кръгово кръстовище с път ІІІ-8402 – с. Варвара и по път ІІ-84 – Велинград – с. Юндола и обратно. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

Временно движението по пътя Варна – Бургас („Приморски проход“), в участъка Обзор – до кръстовището за Свети Влас, е ограничено за всички МПС за почистване и за отстраняване на аварирали автомобили.

Временно движението по пътя Кюстендил – Перник е ограничено за автомобили над 12 т. поради разчистване на пътното платно от паднали дървета на територията на Радомир, допълват от АПИ.

За днес в пет области на страната е обявен оранжев код за значителни валежи от дъжд и сняг, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът е в сила за областите Бургас, Кърджали, Смолян, Хасково и Ямбол.

В други четири области е обявен жълт код за силен вятър и валежи от сняг – Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

Още новини от деня – четете тук

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук