васил михайлов
Биячът Михайлов с първа присъда - от Бургас. Снимка: Свобода Атанасова, БНР

Прокурорският син Васил Михайлов сключи споразумение с Районната прокуратура в Бургас и се призна за виновен за нанасяне на средна телесна повреда на Петър Гюмов. Случаят е от края на август 2021 година в Созопол.

Съдът одобри споразумението и наложи на „пернишкия бияч“ условна присъда плюс общественополезен труд. „На подсъдимия бе наложена „Пробация“, която включва три мерки. Първата е задължителна регистрация по настоящ адрес, която ще се изпълнява в град Перник, за срок от 1 година и 6 месеца, с явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично. Втората е периодични срещи с пробационен служител за срок от година и половина. Третата е осъществяване на безвъзмезден труд в полза на обществото – 100 часа в рамките на 1 календарна година“, съобщи Зорница Щърбева от бургаската прокуратура.

Как по-точно ще се изпълнява тази присъда обаче никак не е ясно. Поради особеностите на българската съдебна система, прокурорският син трябва да се подписва и да работи общественополезно, но той не може да го прави. Защото настоящият му адрес е в ареста – вчера Районният съд в София отхвърли молбата му за по-лека мярка „домашен арест“ и го остави зад решетките. Сега Михайлов е затвора в Бобов дол, където беше преместен от Софийския заради сбивания с други арестанти и закани към надзиратели. А присъдата му от Бургас вече тече.

Прокурорският син е там, защото чака дела по други повдигнати обвинения за хулигански прояви – нанасяне на лека телесна повреда и закана за убийство. След решението на бургаския съд днес, той вече трябва да се води „осъждан“, а един от мотивите на адвокатите му да бъде пуснат под домашен арест беше, че е неосъждан.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук