На снимката: депутатът Чавдар Велинов

Депутатът Чавдар Велинов, стана пореднят оттеглил от парламентарната група на „БСП за България“. Той обясни, че не е съгласен с курса на управление на новото ръководство. Велинов остава член на БСП.

„Няма да напусна партията. Партията е в мен, аз няма как да я напусна, 50 години членувам в нея“ – каза той.

От днес Велинов е независим народен представител, след като се присъедини към шестимата свои колеги, напуснали групата заради несъгласие с водената политика от страната на нейния ръководител Корнелия Нинова. Депутатът изтъкна същите аргументи.

„Непримирими различия по начина на водене на парламентарната политика на групата, по начина на вземане на решение. Дори по духа, който витае в групата. Всичко това и много други неща ме накараха да взема това решение. То не е неочаквано“, посочи той.

Според него БСП се е поддала на „властолюбивото чувство да си единствен“.

„…Ръководството да е единствено, безгрешно, непризнаващо никакво чуждо мнение. А днес другарите, които участват в управлението и ръководството, всъщност са наследили партията, която от моето поколение спасиха, създадоха социалистическа партия“, допълни още депутатът.

Това е личен акт на всеки народен представител, посочи от своя страна Красимир Янков, също отцепил се от парламентарната група на „БСП за България“.

„Всеки един от нас осъзнато е взел това решение, за да се раздели с тези 130-годишни темели, които в момента изгниват. Метафорично казано – на гола поляна да отстояваме идеи и принципи, от които не сме отстъпвали досега“, смята той.

Когато обявяваше напускането си на ПГ на „БСП за България“, Янков отправи подобни остри критки към ръководството. Заедно с него напуснаха Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!