Още един граничен полицаи от летище София в схемата за трафик на хора. Специализираната прокуратура е повдигнала обвиненеие на началник-смяна на ГКПП на аерогарата за участие в организирана престъпна група в незаконно превеждане на чужди граждани през държавната граница на България. С това обвинените по досъдебното производство стават петима.

На 26 май 2017 г. по същите обвинения бяха привлечени двама гранични полицаи от летището и двама граждани на Бангладеш. Те бяха задържани на 25 май 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, ДАНС, Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура.

Двамата полицаи бяха обвинени и в подкуп. Специализираният наказателен съд наложи на четиримата мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която на 1 юни 2017 г. бе потвърдена от втората съдебна инстанция.

Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение и на обвинения като пети участник в организираната престъпна група. Задържането под стража може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук