Иван Печорин
На снимката: Иван Печорин

Още един руски бизнесмен намери смъртта си след инцидент. Мистериозна смърт застигна Иван Печорин, управляващ директор в Корпорацията за развитие на Далечния изток. Според руски медии той се е удавил на 10 септември, близо до нос Игнатиев във Владивосток. Твърди се, че е паднал зад борда на лодка, която се е движела с висока скорост.

Компанията потвърди смъртта му: „На 12 септември 2022 г. стана известна трагичната смърт на нашия колега Иван Печорин, управляващ директор на Корпорацията за развитие на авиационната индустрия на Далечния изток и Арктика. Смъртта на Иван е непоправима загуба за неговите приятели и колеги и голяма загуба за корпорацията. Изказваме искрените си съболезнования на семейството и приятелите“. Причините за смъртта са неясни, пише БГНЕС.

Серия от „инциденти“

Това е поредният инцидент със самоубийство на представител на нефто-газовия бизнес в Русия. На 5 юли тялото на руския бизнесмен Юрий Воронов с огнестрелна рана в главата бе намерено в басейн във вилно селище край Финския залив близо до Санкт Петербург. Воронов е бил ръководител на „Астра Шипинг“ – компания, специализирана в договорите на „Газпром“ в Арктика. Основната версия бе самоубийство.

На 20 април испанската полиция откри тялото на Сергей Протосеня, заместник-председател на борда на директорите на „Новатек“, в селска къща. Цялото му семейство също бе намерено мъртво.

Два дни по-рано телата на бившия вицепрезидент на „Газпромбанк“ Владислав Аваев, както и на съпругата и дъщеря му, бяха открити в апартамент на Университетския проспект в Москва.

На 25 февруари Александър Тюляков, на 61 години, заместник генерален директор на Обединения център за уреждане на спорове на Газпром, бе убит в елитна вила в село Ленински (Ленински район). На 29 януари 60-годишният Леонид Шулман, ръководител на транспортната служба на „Газпром инвест“, е намерен мъртъв в къща в същото село.

Последният случай беше на 1 септември, когато шефът на борда на директорите на „Лукойл“ беше открит мъртъв. Беше съобщено, че Равил Маганов е паднал от прозореца на Централната клинична болница в западната част на Москва и е загинал на място. Вижте повече.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук