автобус

Състоянието на 12-годишното момче, което беше блъснато от автобус в столичния квартал „Младост 3“, остава тежко. От „Пирогов“ заявиха, че момчето е настанено в реанимация и му предстоят множество операции.

Шофьорът на автобус 314 е блъснал 12-годишното момче, докато е пресичало на пешеходна пътека, бутайки тротинетката си. Завивайки на зелен светофар служителят на градския транспорт е натиснал спирачки, но въпреки това не успял да избегне удара.

Изпитваше неистови болки и крещеше. Това, което видях, беше ужасяващо. Не съм спал цяла вечер, каза пред БНТ Златко Желев, свидетел на инцидента.

12-годишното дете е откарано с тежки травми в „Пирогов“, където лекарите продължават да се борят за живота му.

Страшно много хора стояха и не взимаха никакво отношение. Таксиджия, който спря страшно близо до патрулката, извади телефона и започна да снима един от полицаите се вбеси. Ето тук е поликлиниката на 25 метра. Така не се намери някой, който да изтича, обясни Желев.

Според пътни експерти, момчето е спазило всички правила за безопасност, тъй като не се е возило на тротинетката, докато пресича. Случаят обаче отново напомня за нуждата от ясен регламент за безопасност при този вид транспорт.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!