Спокойно преминава засега 25-та вечер на протести в София и цялата страна.

В столицата тръгна шествие от Министерския съвет до палатковия лагер на Орлов мост. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на правителството и на главния прокурор.

Продължават и блокадите в столицата. Затворени за движение са Орлов мост, бул. „Цар Освободител“ и кръстовището при ректората на Софийския университет.  Палатковият лагер пред Ректората се разраства.

На една от палатките пред сградата на Министерския съвет с надпис „Граждански парламент“ се събираха подписите с искане за оставка на правителството.

По площада в т.нар. „триъгълник на властта“ имаше инсталации с тикви и букети, а в отводнителните шахти – табели „Борисов 3 – в канализацията“.

Екипът на инж. Александър Чобанов, изобретател на българската машина за гласуване, отвори символично училище за гласуване – Български свободен уличен университет.

Той демонстрира как работи машината. Всичко е като на истински избори – с комисия и урна. Разликата е в това, че вместо да отчита гласувалите, комисията събира подписите на гражданите за въвеждане на машинното гласуване.

50 млн. лева са необходими за изработване на достатъчно машини за провеждане на избори в България. Машините могат да бъдат готови за около месец. За тяхната работа не е необходима нито интернет връзка, нито електричество. Те са лесни за пренасяне и за съхранение, обясниха хората.

Обстановката остава спокойна.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!