Константин Бачийски
На снимката: Константин Бачийски

Партия Средна европейска класа, с лидер Константин Бачийски, напуска коалицията ПП-ДБ, съобщиха от партията.

Това е втората партия, която напуска обединението след провала на ротацията на правителството и обявените предсрочни парламентарни избори.

Миналата седмица партия „Зелено движение“ обяви, че се разделя с доскорошните си партньори.

„През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС“, се посочва в съобщение до медиите от вторник.

„Зелено движение“ напуска ПП-ДБ, явява се самостоятелно или с друга коалиция на избори

„Нашето решение за подкрепата при създаването на „Продължаваме промяната“ през 2021 г., както и участието в коалиция ПП-ДБ беше, обосновано на убеждението ни, че е важно да работим за постигане на реформи и промени, които са от съществено значение за бъдещето на България и които да бъдат в противовес на досегашния порочен модел на ГЕРБ и ДПС.

Въпреки това, впоследствие решението на ПП-ДБ да обедини усилия с ГЕРБ и ДПС доказаха, че по този начин не могат да се противопоставят на техния порочен модел“, заявяват от партията на Константин Бачийски.

„Ние от Средна Европейска Класа, като политическа партия, винаги сме били стриктни в принципите си и последователни в действията си. Считаме, че нашите ценности не могат да бъдат променяни и съвместната работа с този състав на ГЕРБ и ДПС за нас е невъзможна. Затова ние не можем да останем част от съюз, който допуска да се работи с корумпирани представители на политическите партии от ГЕРБ и ДПС, които служат единствено на бизнес кръговете, вместо да служат на народа и обществото“, се казва в позиция на партията.

От Средна европейска класа посочват, че продължават да работят срещу модела на ГЕРБ и ДПС.

В рамките на следващите няколко дни, ръководството на партия Средна Европейска Класа ще се събере на заседание, с цел да обсъди и вземе решение относно участието на партията в предстоящите предсрочни парламентарни избори и изборите за Европейски парламент.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук