Евгений Кънев
Евгений Кънев

Поредното изригване от ГЕРБ е заради неправилно водена политика на Денков.
Какъв майтап, нали? Естествено, че пак за кадри става дума. Този път не за назначаването, а за махането на ”наш човек” – шефът на Пирогов.
Изглежда ГЕРБ смятат, че на други им е позволено да управляват само с техните кадри. И нито министърът, нито дори премиерът не могат да сменят директора дори на една болница.

Спомних си как преди време един сенчест бизнесмен искаше да сключи договор не с фирмата ни, а с мен. “Виж сега, вика, аз искам да наема експерта Евгений Кънев, а не вашата фирма. Не искам да се размива отговорността!”.
Та още от товарищ Сталин за силоваците най-важни са кадрите. Конкретните кадри.
Това е и отговорът на съмненията на всички скептици – как така ДПС-ГЕРБ ще подкрепят конституционни реформи, които могат да ги заплашат? Ами просто – ако трябва пак да се позова с перифраза на Сталин – не е важно кой какъв закон гласува, а кой го прилага!
Все пак – въпреки шумния фон – всички се надяваме, че тази седмица – с 15-годишно закъснение ще започне началото на края на Третия преход.
Политическият завърши през 1997 г (два пъти смяна на властта).
Икономическият завърши 2007 г (покрихме критерия на ЕС за функционираща пазарна икономика).
Преходът към правова държава (чл.4(1) от Конституцията и непокрития копенхагенски критерий за върховенство на правото през 2007 г) е с исторически прозорец най-после да завърши през идните 2 години и България да стане европейска демокрация.

Коментарът е публикуван във фейсбук профила на Евгений Кънев. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук