ТОЛ система, пътища

От Агенция „Пътна инфраструктура“ предупреждават  за проблеми при закупуването на електронни винетки и маршрутни карти през днешния ден заради актуализация на ТОЛ-системата.

Това няма да повлияе на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона, уточняват от АПИ.

„За избягване на риска от проблеми с покупката на е-винетка за леки коли и на маршрутна карта за камиони и автобуси по време на предвидените актуализации, препоръчваме на шофьорите внимателно да планират пътуването си по републиканската пътна мрежа и да купят своевременно електронната си винетка или маршрутна карта“, пише в съобщението от АПИ.

От пътната агенция припомнят още, че е-винетката трябва да се активизира до 5 минути след купуването й.

До необходимостта от това уточнение се стигна по повод констатиран случай на купена винетка от пункт на партньорската мрежа на национален доставчик на услуги, в която е било посочено, че ще бъде активна до 30 минути и в последствие лицето, което я е закупило бе санкционирано, туй като камерите засекли автомобил с невалидна винетка.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!