Гешев Пеевски

БСП поиска от председателя на Народното събрание да организира изслушване от парламента на главния прокурор Иван Гешев за това как функционира прокуратурата.

Искането отправи депутатът Антон Кутев. Той настоя и депутатът Делян Пеевски (ДПС) да даде обяснения в пленарната зала, заради твърдения за обвързаности с изпълнителната власт.

Кутев иска да се изясни какви са правомощията на прокуратурата и има ли нужда от законови промени.

„Цялата държава се тресе, а хората са навън освен заради правителството, и заради Гешев“, заяви Антон Кутев.

Кутев призова председателят на парламента да осигури присъствие в пленарната зала и на депутата от ДПС Делян Пеевски, който да каже има ли министри в третия кабинет на Бойко Борисов.

„Чувам ежедневно всякакви слухове, някакви министри били на Пеевски, той управлявал съдебната система, той назначавал, заяви той. Айде да вземе да дойде на работа, поканете го изрично, за да вземем да разберем какво управлява и какво не, настоя социалистът. Убеден съм, че в тези слухове има много вярно, но може да ме опровергае, коментира още Кутев.“

Темата за влиянието на ДПС и Пеевски в изпълнителната власт е особено актуална в последните дни, след като премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министрите на финансите, на икономиката и на вътрешните работи с мотив, че са нарочвани за връзки с депутата.

Ден по-късно се разбра, че оставките на Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов са „замразени“ и въпросът ще бъде разглеждан след вота на недоверие следващата седмица.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук