ГЕРБ

Службите са атакувани от президента Румен Радев и служебния вътрешен министър Бойко Рашков, защото разкриха руската шпионска мрежа. Темата за подслушването е част от започналата предизборна кампания и опит за тяхното овладяване. Това заявиха на брифинг в централата на ГЕРБ Даниел Митов и Тома Биков.

„Румен Радев и Бойко Рашков не могат да простят на службите, че разкриха руската шпионска мрежа. Служебното правителство се превръща в предизборен щаб на президента Радев и служи за неговото преизбиране“, каза заместник-председателят на партията Даниел Митов.

Той припомни, че наскоро службите ни за сигурност са били изслушани в НАТО във връзка с разкритата руска шпионска мрежа, за която са получили висока оценка от нашите евроатлантически партньори.

„След снощното интервю на служебния премиер Стефан Янев разбрахме, че той е научил от медиите, че има подслушвани политици. Атаката срещу службите очевидно е продиктувана от нещо друго, а не от това, че има мистериозни подслушвания. Искаме да знаем истината, премиерът трябва да я изясни. Хората нарушили закона трябва да понесат своята отговорност“, категоричен е Митов.

Служебният кабинет трябва да разсекрети документите и да стане ясно дали има подслушвани политици, призова заместник-председателят на ГЕРБ. Според него службите са атакувани безогледно, без да има основание за това.

Митов заяви, че в продължение на години се играе един и същи сценарий срещу ГЕРБ – хвърлят се бомбастични обвинения, които след това не намират никакво потвърждение.

„Хвърлят се лъжи, които се повтарят многократно и се опитват да убедят българските граждани, че има дълбока конспирация, създадена от предишното правителство. Сега искаме всичко да се разкрие. Като гледам назначения и методологията се оказва, че вятърът на промяната си е само един вятър“, обобщи Митов.

Той разкритикува и назначенията на нови ръководители на Митниците и ДНСК и добави, че бившият премиер Пламен Орешарски съветва сегашното служебно управление.

Ставаме свидетели на едно активно мероприятия, организирано от двама милиционери от 90-те години, каза на свой ред Тома Биков, имайки предвид Атанас Атанасов от „Демократична България“ и служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Той е категоричен, че подслушванията са част от предизборната кампания. Вместо вътрешният министър да организира изборите, той участва в кампанията, добави той.

ГЕРБ настояват за конкретни резултати. Да бъдат разсекретени всички документи за подслушване на политици, ако те съществуват. След като си казал по медиите, че има подслушване, трябва да го покажеш пред обществото, че то наистина съществува – с документи и да потърсиш отговорност. В момента чуваме гласовете само на двама милиционери от 90-те години, посочи още Биков.

Целия брифинг на ПП ГЕРБ може да видите в следващото видео:

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук