На снимката: Слави Трифонов.

Идеята на „Има такъв народ“ за референдум за президентска република със сигурност не е съгласувана с президента Румен Радев. Това е самоинициатива, която излиза от г-н Трифонов. Такова мнение изрази по Нова говорителят на служебния кабинет и съветник на президента Румен Радев по парламентарните въпроси Антон Кутев.

„Това действие донякъде бих го обявил като провокация. Социолозите казват за партията на г-н Трифонов, че не е ясно дали ще влезе в новия парламент. Най-трудното нещо за новия парламент ще бъде изобщо да има мнозинство. Така че дори да се проведе референдум това трудно ще доведе до реални промени в политическата система на България. Затова ви казвам, че този ход прилича по-скоро на предизборна провокация, отколкото на реално политическо действие“, поясни Кутев. И добави, че е песимист, че това изобщо ще се случи.

Припомняме, че вчера в типичен за него стил – чрез видеообръщение, шоуменът и лидер на загубилата напоследък популярност партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов предложи в България да се проведе референдум, на който българските граждани да бъдат попитани дали държавното ни управление да се превърне от република с парламентарно управление в президентска република.

Явно на г-н Трифонов не му харесва, че създадената от него партия не само че не спечели хорското одобрение за по-дълго, но и успява да го губи с главоломна скорост. Вероятността след изборите на 2 октомври ИТН да не премине 4 процентовата бариера за влизане в парламента е почти сигурна. Затова сега на Трифонов пък му е хрумнала идеята за смяна на политическия модел на страната. Колко удобно? И предизборно!

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук