В кабинета на арестувания директор на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов са открити незаконно притежаван пистолет и пари, от порядъка на няколко хиляди лева, съобщи на брифинг в Благоевград заместник-главният прокурор и директор на Национална следствена служба Борислав Сарафов.

„Разследването е в самото начало и не можем да кажем много подробности. Това, което можем да кажем заедно с говорителя на НСС, който е и следовател – Мария Павлова, и говорителя на ОП-Благоевград – прокурор Стоилова, е следното: до момента сме извършили 15 разпита на свидетели, показанията, които подкрепят първоначалната наша обвинителна теза. Извършени са претърсвания в 13 помещения, офиси, служебни помещения на КАТ – Благоевград, и домове. Огледани са и претърсени 6 автомобила. Иззети са многобройни веществени доказателства, сред които е и незаконно притежаван боен пистолет, боеприпаси към него, мобилни телефони и компютри“, поясни прокурор Сарафов.

Според него предметът на разследването е престъпление по служба и корупционни престъпления на шефа на КАТ-Благоевград.

„Делото е образувано по сигнал на „Вътрешна сигурност“ и днешните процесуално-следствени действия бяха извършени съвместно от следователи от НСлС, прокурори от ОК-Благоевград, подпомагани от служители на „Вътрешна сигурност“ към МВР. Не можем да кажем колко човека са задържани. Обвинението ще бъде такова, каквото прецени наблюдаващият прокурор спрямо предмета на престъплението, който вече казах какъв е“, допълни Сарафов.

Според него има иззети пари, така че може да се повдигне и обвинение за подкуп. Относно това каква е задържаната сума пари, Сарафов каза: „Зависи от гледната точка, за някой милионер може би взетите пари не са много, но за някой пенсионер са много”. Парите са намерени в служебния кабинет на Данаил Стоицов, също и пистолетът, който е без надлежно разрешително, групата е наблюдавана от няколко месеца

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук