Линдзи Вон
Линдзи Вон

Завръщането на американската скиорка Линдзи Вон ще почака, след като спускането и супергигантският слалом в австрийския зимен курорт Санкт Антон Ам Арлберг бяха отложени поради обилен снеговалеж.

,,Спускането и супергигантският слалом трябваше да бъдат отложени заради повишения риск от лавини и лоши метеорологични условия – съобщи Австрийската федерация по ски – Огромните количества сняг прави невъзможно провеждането на състезанията за Световната купа в събота и неделя.“

Вон, която има 82 етапни победи в кариерата си и е на само 4 от рекордьора Ингемар Стенмарк, бе на път да се завърне на пистата, след като претърпя тежко падане по време на тренировка в Санкт Антон Ам Арлберг през ноември. Около три метра сняг е паднал в австрийския курорт в последните няколко дни и допълнителен метър сняг се очаква да падне в близките, споделиха от Австрийската федерация.

„Има огромен риск от лавини и безопасността на работниците не може да бъде осигурена“, се казва в изявлението.

Вече са премахнати около 120 000 кубични метра сняг от пистите, но това не е достатъчно за провеждането на състезания през уикенда, уведомява федерацията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!