цеко минев

Цеко Минев бе преизбран единодушно за председател на Българската федерация по ски за нов 5-годишен мандат. Това стана по време на редовното отчетно-изборно събрание на БФСки, което се проведе днес в ММС.

За Минев, който ръководи федерацията от 2003 г,

това ще е пети пореден мандат, като той също така е и член на Съвета на Международната федерация по ски и сноуборд. През годините федерацията записа огромни успехи. От домакинства на стартове за Световната купа до Кристален глобус в ръцете на Радо Янков и подиум на Алберт Попов. Не забравяме и Александра Жекова. Сани дълги години бе сред елита на световния сноуборд.

На форума на БФСки присъстваха 13 клуба от всички спортове. Дискутирани бяха както резултатите на водещите състезатели на БФски за последния 5-годишен цикъл, така и много важни за клубовете въпроси свързани с подобряване на

инфраструктурата за зимни спортове,

финансирането на клубовете по места, и подкрепа от страна на държавата и местните власти за развитие на белите спортове. Отчетена бе необходимостта от активна позиция на клубове и федерация пред обществото и съответните държавни органи за подобряване условията за спорт и свързаните с тях брой функциониращи клубове и състезатели.

Набелязани бяха конкретни съвместни мерки за инициативи свързани с паралелното кариерно развитие на спортистите с оглед ранното им отказване от активния спорт. Единодушно бе гласуван и годишния счетоводен отчет на федерацията за 2022 г и доклада на експерт счетоводителя. Членовете на Общото събрание гласуваха за освобождаване от отговорност на Председателя и членовете на УС за дейността през отчетния период.

След избора с пълно мнозинство на нов председател бе избран и нов управителен съвет в състав Бояна Попова, Пепа Мицева, Илия Ел Фелеки, Красимир Хаджидинев, Георги Бобев, Радослав Янков, Иво Цеков и Андрей Балевски. Приет бе и бюджета на федерацията за календарната 2023 г.

Още спортни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук