БСП

БСП започва национална кампания с искане за отмяна на санкциите срещу Русия.

Пред Канал 3 зам.-председател на ПГ на БСП Георги Свиленски обяви, че партията му е дала сигнал към всички български граждани, „които обичат Русия”.

На последния пленум на столетницата, Областният съвет на партията в Пловдив внесе точка в дневния ред за политическа кампания за отмяна на санкциите срещу Русия.

Това предложение обаче бе отхвърлено. Тогава лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов заяви, че Корнелия Нинова е отклонила предложението с думите, че няма време пленумът да се занимава с този въпрос.

По думите му, това противоречи на позицията на конгреса, че трябва да се нормализират отношенията с Русия, което е в интерес и на Европа.

„С това не даваме верен сигнал към хилядите членове и симпатизанти на левицата, които в своята същност са убедени русофили. Продължаваме да обичаме Русия тайно. Трябва да заявяваме категоричната си позиция в подкрепа на това решение, защото това е подкрепа и на националните и икономически интереси на България. Най-добрият начин да го направим бе това да стане точка от  дневния пред българското председателство и тя трябваше да покаже на Европа, че България е държава, достойна за респект и уважение, държава, която отстоява своите интереси“, категоричен бе Гергов.

Санкциите срещу Русия са срещу лица, близки до режима на Владимир Путин, които нямат право да влизат на територията на ЕС.

Те са участвали в процеса на анексиране на Крим, който според ЕС противоречи на международния правов ред. От своя страна Русия отговори на тези санкции с пълна забрана за внос на стоки от съюза.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук