Днес и утре паркирането в буферните паркинги към станциите на метрото ще бъде безплатно, съобщиха от Столична община. Причината са повишените нива на фини прахови частици.

Според гражданската платформа Airsofia.info– тази сутрин най-мръсен е въздухът в района на Суходол и Красна поляна- където превишението четири пъти над нормата. Повишени са нивата и в района на жк „Дружба“, жк „Левски“ и кв. „Орландовци“.

Вчера отново бяха регистрирани по-високи нива на фини прахови частици като по данни на общината най-мръсен е бил въздухът в „Надежда“, „Хиподрума“ и „Павлово“.

От Столична община засега обещават само безплатни паркинги на метрото, но не и „зелен билет“ за градския транспорт.

Паркингите на метрото са шест и са разположени на бул.“Цариградско шосе“ при Интер експо център, на бул.“Джеймс Баучер“ и бул.“Черни връх“, при „Бизнес парк София“, два паркинга на метростнация „Бели Дунав“ и в центъра на метростанция „Стадион Васил Левски“, съобщиха от Столична община.

От там призовават гражданите при отопление да използват суха дървесина и висококачествени въглища, а при възможност да преминат и на екологично отопление.

При установяване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци, може да се подава сигнал на телефоните на съответното РУ при СДВР или на денонощния телефон на Оперативен център на Столичен инспекторат 02/987-55-55.

Столична община отново призовава гражданите да предадат старите си гуми на определените за целта места. Така ще бъде предотвратена възможността от замърсяване околната среда, както и евентуално изгаряне.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук