Испания туризъм

Испания отменя изискването за представяне на каквито и да е диагностични тестове за COVID-19, сертификати за извършена ваксинация или документи за преболедуване на вируса за пристигащите от България. Мярката е валидна от 21 юни, съобщават от Министерстовто на външните работи.

По информация на българското посолство в Мадрид България вече не попада в списъка с рискови страни, чиито граждани подлежат на допълнителни изисквания при влизане в Испания.

Продължава извършването на санитарен контрол на всички международни пътници, влизащи в страната – контрол на температурата и визуален контрол на общото състояние.

Остава задължително и попълването на Формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания.

Списъкът с рискови страни ще бъде преразгледан отново на 27 юни.

В същото време бе съобщено, че нощните клубове в някои части на Испания ще отворят отново, включително в Мадрид и Барселона, тъй като процентът на заразяване с коронавирус пада.

През август 2020 г. испанското правителство нареди нощните клубове да се затворят в цялата страна, тъй като инфекциите с COVID-19 нарастваха, но сега им се разрешава да отварят в региони с малък брой случаи.

Все пак ще има някои ограничения, включително на капацитета на заведенията, както и намалени часове за ограничаване на разпространението на вируса.

В североизточния регион на Каталуния, който включва Барселона, нощните клубове ще бъдат ограничени до 50% от капацитета и ще могат да остават отворени до 3:30 сутринта. Посетителите, обаче, ще трябва да носят маски за лице на дансинга.

В Мадрид нощните клубове могат да отварят само зони за танци на открито и ще остават отворени до 3 часа сутринта. Ще бъдат въведени и ограничения на капацитета.

На Балеарските острови, които включват Ибиса, известна със своя нощен живот, нощните клубове все още ще останат затворени.

Испания ще отмени изискването за носене на маска на открито от събота, тъй като процентът на инфекциите е спаднал благодарение на напредъка на кампанията за ваксинация в страната.

Почти един на всеки трима души в Испания, 29 процента, сега са напълно ваксинирани срещу COVID-19 и 48 процента са получили поне една инжекция.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!