полиция, Индия

Полицията в индийската столица Делхи е спасила българин, отвлечен с цел откуп, съобщава „Индустан Таймс“

Радослав Палашев, 28-годишен компютърен инженер от България, който за пръв път посещава Индия като турист, е бил отвлечен от банда предполагаеми престъпници, когато слязъл да изтегли пари от банкомат в Мохан Гардън, Дварка (един от седемте най-древни свещени градове на Индия и едно от четирите най-важни места за поклонение). Това се е случило в четвъртък вечерта, докато е бил с приятеля си Георги. Отправено е искане за откуп към баща му в България. Преди обаче предполагаемите похитители да успеят да реализират плана си, полицията успяла да спаси Радоослав след кратка размяна на огън в петък вечерта. Двама мъже са арестувани, съобщиха от полицията.

Арестуваните мъже са Ануп, на 36 години, който преди това е участвал в дело за убийство, и неговият помощник Навин Дагар, на 29 години, и двамата жители на Джарода Калан. Полицията заяви, че са иззели два пистолета, пари в брой, които са откраднали от българския мъж, и автомобила, с който са го отвлекли.

Заместник-комисарят от полицията в Дварка Анто Алфонс заяви, че след подадения сигнал за изчезването на българина от неговия приятел, са прегледани камерите за видеонаблюдение в района и по регистрационния номер на автомобила са идентифицирали похитителите.

„Междувременно семейството на Радослав ни каза, че в петък вечерта са помолили приятеля му Георги да дойде на място на пътя Джарода-Наджафгарх със сумата за откуп. Изпратихме го с откупа на мястото, а нашите екипи се разположиха в района в цивилни дрехи, за да следят заподозрените“, каза Алфонс.

След дълго чакане, в което похитителите не пристигнали, полицейските екипи обиколили близките райони и най-накрая открили бялата им кола i20 наблизо.

„Но щом прихванахме превозното средство, един от пътниците в него откри огън по нас. Последва бясно преследване. Един от куршумите, изстреляни от полицията, пукна гумата на колата им и те бяха хванати в капан. Българинът беше спасен“, завършва разказа си полицейският инспектор.

По време на операцията са ранени трима полицаи – полицейски инспектор, главен полицай и още един полицейски служител.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!