Последните въздушни удари на сирийското правителство в Идлиб доведоха до нова върна от разместване на хора в западните селски райони на провинция Алепо, съобщава „Ройтерс“, като цитира „Сирийска агенция за човешки права“. Базираната в Обединеното кралство организация за наблюдение на хода на войната обяви още, че при 25 руски въздушни удари в западните части на Алепо са убити 2 деца и са ранени 7 души.

Публикуваните онлайн видеоматериали показват много автомобили, натоварени с покъщнина, да се движат из уличите на провинция Алепо. Анонимен свидетел на място каза, че е бил принуден да напусне дома си, защото сирийските и руските бомбардировачи атакували цивилни.

Сирийската армия съобщи преди няколко дни, че ракети на бунтовниците са убили двама души при обстрел жилищни райони на град Алепо. Бунтовниците пък съобщиха, че поне дузина населени места са били ударени от артилерията на армията.

Около 50 джихадисти бяха унищожени от сирийската армия, която отрази атаки срещу нейни позиции в провинциите Идлиб и Алепо, разкри Юрий Боренков, шефът на руския център за помирение на враждуващите сили.

Правителствените сили били атакувани още от вечерта на 16 януари от хора на терористичната организация „Хайат Тахрир Аш-Шам“, опитали се да ги изтласкат от заетите позиции в района на няколко селища. Освен убитите джихадисти, унищожени са 7 пикапа с големокалибрени картечници и кола бомба.

Джихадистите са нанесли и удар с безпилотник срещу правителствените сили в района на Академията Асад в град Алепо. Загинали са двама сирийски войници, други четирима са ранени. Общо в боевете с терористите през изминалото денонощие са загинали 12 и са ранени 24 сирийски войници.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!