брадва, нападение

Курсанти от Националния военен университет са нападнати на 13 януари към 19:00 ч. докато пътуват в посока от гр. Сливен към с. Гурково. За случая съобщи днес пресцентърът на МО. Автомобилът им „Ауди 80“ е засечен от друг автомобил – „Опел Корса“. След принудителното спиране, нападателят излиза от автомобила си и нанася удари с брадва по предното стъкло на колата на курсантите.

След подаден сигнал на телефон 112 служителите на МВР са издирили и задържали нападателя им. По случая е образувана проверка, а нападателят е задържан за 24 ч. в Районното управление на МВР-Казанлък.

Задържаният е 34-годишният Йордан Пенев. Лицето е от ромски произход и до момента има над 20 криминални регистрации – множество кражби, сред които кражби с взлом;хулигански прояви, сред които и нанасяне на средна телесна повреда; възпрепятстване на органите на властта и няколко влезли в сила присъди.

Има данни, че той е извършител на още 11 престъпления, за които се очаква да му бъдат повдигнати обвинения.

„Пореден вандализъм“ –  така военният министър Красимир Каракачанов разглежда случая.

Министърът обърна внимание, че фактът, че са военни, не е спрял нападателя.

„Той най-вероятно ги е видял, че са такива като отишъл с брадвата в колата“ – подчерта Каракачанов.

Според него, това е поредният случай, който показва, че има проблем в обществото, който не се решава с протести.

„Тези проблеми в обществото се решават първо с честно говорене. Това, което е, да се казва, и второ – с мерки за интеграцията на това население. Но тези мерки минават и през училища като това в Златарица и други училища“, отбеляза Каракачанов.

За протеста, който се очаква днес срещу изказването на военния министър от Войводиново, той заяви, че всеки има право да си протестира.

„Според мен всички тези организации, които години наред усвояваха огромни пари, е хубаво да дадат най-накрая един отчет колко пари получиха, за какво ги изразходиха“.

По думите му трябва да се изясни защо „след тези стотици милиони, да не кажа милиарди, които се изляха и по европейски, световни и национални фондове“, няма никакъв ефект. Той смята, че отговорни за неуспеха на интеграцията са онези организации, които получават въпросните пари.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук