БСП

Поредни промени в БСП. Този път те са в ръководството на парламентарната група на социалистите.

От мястото си на заместник-председател е освободен народният представител Антон Кутев, а колегата му Кристиан Вигенин вече няма на бъде секретар на групата.

За секретари са избрани депутатите Пенчо Милков, Димитър Данчев и Александър Симов.

Припомняме, че на пленума си на 30 юни, от Изпълнителното бюро на партията беше отстранен Валери Жаблянов. На неговото място застъпиха 7 членове и вече ИБ на БСП е в състав от 21 души.

Самият Жаблянов беше изваден от състава на оперативното ръководство по предложение на лидера Корнелия Нинова.

Тя поиска оставката му с три аргумента: за това, че не се е постарал достатъчно да подготви доклада за конгреса, за недобра работа на Комисията по идейното и програмно развитие на партията и за отсъствието му от заседанието на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, което се е състояло през миналата седмица.

Той отбеляза, че въпросът за идейната дискусия в БСП стои и е важно да се изясни до каква степен партията е лява и социалистическа.

„Очевидно сегашната политика на БСП в опозиция не може да спечели огромната подкрепа на българските граждани”, каза още Жаблянов и допълни, че БСП се нуждае от преосмисляне на досегашната опозиционна линия.

„Очевидно е, че това, което ние имаме предвид под опозиция днес, не е това, което очакват българските граждани”, каза още той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук