„Фейсбук“ претърпя хакерска атака на личните акаунти на 50 милиона души, призна компанията. Разбиването на кодовете на социалната мрежа означава, че хакерите могат да присвоят личните данни на хората и да видят най-секретната им информация, твърди компанията.

Става въпрос за приложението „view as“, което позволява на хората да виждат собствените си профили, както биха изглеждали за други хора. Използвайки това, хакерите биха могли да откраднат „предоставената информация“, с което да направят профилите им незащитени и след това да нанесат вреди, твърди „Фейсбук“. Компанията е започнала разследване, като засега не може да каже как е извършен бъгът и от кого.

Тя напълно е блокирала функцията „view as“ за сега докато възстанови кодовете за сигурност, така че всеки, който е разбил акаунт, ще бъде изхвърлен, ако се опита да проникне в него. От 90 млн. души, ползващи приложението, 50 млн. са засегнати.

Това е поредният проблем със сигурността, пред който е изправена социалната мрежа. През април например тя съобщи, че злонамерени лица са използвали приложението за търсене, за да съберат информация за повече от два милиарда потребители.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!