Народно събрание

Народното събрание избра за министър-председател Кирил Петков, лидер на „Продължаваме промяната”, както и кабинета, предложен от него. „За“ гласуваха 134 народни представители, „против“ – 104 и  нула „въздържали се“

Кирил Петков заяви, че днес е важен ден да продължи промяната, промяната на мисленето, промяна на управлението. Трябва да работим заедно, ако искаме едно по-добро бъдеще за България, каза Петков.

Направихме общо споразумение 4-те партии, за да осъществим промяната. Но заедно трябва да работим и с опозицията, когато говорим за конституционни промени. Трябва да се избегне увеличаването на цената за битовите потребители от 1 януари. Новата стратегия в сферата на енергетиката: ниски цени и диверсификация.

Трябва да се преборим с ковид кризата, не трябва да чакаме следващият щам да удари икономиката. Трябва да се ваксинираме. Това е единственият път напред, ако не искаме да затваряме децата си вкъщи и да не пълним болниците, подчерта Петков.

Мотото ще бъде нулева толерантност към всеки изхарчен неправомерно лев. Основната цел на МВР е да няма нито един човек над закона.

Всички в управляващата коалиция се обединихме, че Гешев не е постигнал своите задачи като главен прокурор. Какво да кажем когато нашите външни партньори ни показват хората в списъка Магнитски, а нашата прокуратура мълчи. Прокуратурата трябва да бъде реформирана, категоричен е Петков.

Като основни приоритети той си постави Българияда настигне европейските си партньори, нашият растеж трябва да бъде над 5%, да бъдем център за нови компании, трябва да привлечем инвестиции.

41-годишният Кирил Петков e завършил „Финанси“ във Ванкувър и магистратура по „Бизнес администрация“ в Харвардския университет през 2001 г. Той е предприемач, който развива проекти в областта на иновации с висока добавена стойност, има успешен бизнес в разработването на пробиотици и биотехнологии. Петков беше служебен министър на икономиката в първия служебен кабинет, назначен през май месец тази година.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук