Изслушвания на министри – на енергетиката и на вътрешните работи са единствените точки в дневната програма на парламента в четвъртък.

По искане на ГЕРБ, парламентът изслушва министъра на енергетиката Александър Николов във връзка със забавяне в строителството на газовия интерконектор България – Гърция (IGB) и начисляването на неустойки по договора за изпълнение.

В началото на декември миналата година от енергийното ведомство обявиха в парламента, че заради забавяне на изпълнението на газовия проект, българската страна настояват от 1 януари тази година да се начисляват и налагат неустойки на строителя, както предвижда договорът.

Тогава беше обявено, че се очаква налагането на санкциите да създаде гаранции, че няма да има забавяне на изпълнението на интерконектора между двете страни, което да обезпечи завършването на работата в срок и въвеждането му в експлоатация на 1 юли тази година.

Александър Николов се очаква да даде отговор дали заявките за начисляване на неустойки вече са факт.

Като втора точка от заседанието на Народното събрание предстои изслушване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, заради постъпилите сигнали в МВР, възложените проверки и резултатите от тях, свързани с установяването на нарушения при разкриването на подвижни избирателни секции за изборите на 11 юли 2021 г., и изборите на 14 ноември 2021 г.

Искането за изслушването на министър Рашков е внесено от „Демократична България“.

Очаквайте подробности!

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук