Парламентът не събра кворум при безпрецедентните четири гласувания заради проблем в системата.

При първото гласуване се регистрираха 119 народни представители. Председателят на НС Цвета Караянчева обяви 10-минутна почивка.

Следващите гласувания не събраха необходимия кворум от 120 депутати. След последното гласуване от левицата се чуха възгласи „Оставка“.

Техническите проблеми съпътстваха депутатите и през вчерашния ден, но все пак успяваха да гласуват, макар и със закъснение.

Няма да осигуряваме мнозинство за престъпните закони, които се канят да приемат. Това каза Корнелия Нинова, след като парламентът не събра кворум.

„Сутринта, както ви казах, единствената ни цел тук е да гарантираме машинното гласуване, и ще се регистрираме само тогава, когато се приемат тези текстове”, посочи Нинова.

Сутринта в 9 часа ПГ на ДПС са се регистрирали 12 депутати, след това решили при последващите регистрации да не участват, обясни  депутатът от движението Хамид Хамид.

Проблеми има не са само за народните представители в зала, но и за отразяващите журналисти. Откакто заседанията се преместиха в Партийния дом в сряда, репортерите се оплакваха ту от липсата на интернет в отредената им зала за отразяване, ту в липсата на телевизионен сигнал.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!