Спайдърмен

Супергеройът, създаден от автора на комикси Стан Лий, дебютира през 1962г. Този първи комикс за Спайдърмен вече е продаден за рекордните 3,6 милиона долара.

Комиксът на Marvel от 1962 г., Amazing Fantasy No. 15, който беше продаден на търг за 3,6 милиона долара, бележи началото на успешната история на супергероя Спайдърмен. Именно в този комикс той  дебютира, облечен в костюма с шарка от паяжина, който е легендарен и до днес. Според аукционната къща US Heritage Auctions продаденият брой е най-скъпият комикс, продаван някога на търг.

Когато Amazing Fantasy No. 15 се появява през 1962 г., струва само 12 цента. Комиксът запознава читателите с историята на Питър Паркър и неговото алтер его, Спайдърмен. Питър се превръща в герой, който научава, че „с голямата сила идва и голяма отговорност“. Тийнейджърът, който като сирак се бори с проблемите на ежедневието, се превръща в известен борец за справедливост.

Историята оттогава е обновявана безброй пъти, включително с няколко филма.

Сега е невъзможно да си представим вселената на супергероите на Marvel без него. Стан Лий, известен писател на комикси и съавторите и илюстратори Стив Дитко и Джак Кърби създават вселената на Marvel, която и до днес се радва на голям успех с филмовата поредица „Отмъстителите“. Те са създали Невероятния Хълк и Железния човек, което помогна на Marvel, излязло от издателство „Тaimеly Comics“ през 1961 г., да се превърне в световната империя, каквато е днес.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук