Кипър, убиец

Първият масов убиец, разкрит в Кипър, е с български корени – майка му е от Стара Загора, женена за кипърец. Следователите предполагат, че има още жертви, освен седемте, за които признава. Една от жените, с които се е запознал преди да бъде арестуван, е българската манекенка Тея Георгиева, съобщава НОВА.

Престъпникът е Никос Метаксас, офицер от армията. Собственоръчно е написал 10 страници със самопризнания за извършените убийства. Преди дни кипърската полиция извади пълен списък с общо 22 жени, които са изчезнали. Сред тях има и три български имена. Досега са открити телата на 3 жени, жертви на убиеца.

Кипър, убиец

Запознавал се с жертвите си в социалните мрежи. Всички те са били чужденки, работещи в Кипър. Повечето били от Азия /четири са от Филипините/, но имало и от Балканите – от Румъния и България.

Кипър, убиец

Убиецът бил изключително ерудиран и образован, грижил се е добре за семейството си, въпреки че е разделен със съпругата си. Метаксас е и добър фотограф – има собствени изложби и участия в телевизионни предавания.

Кипър, убиец

Психолозите смятат, че престъпленията са провокирани от тежка травма в детството му. Родителите му се развеждат преди да навърши 12 г., а той остава да живее с баща си.

Кипър, убиец

Основната опозиционна формация Прогресивната партия на работещите хора (АКЕЛ) поиска оставката на министъра на правосъдието и шефа на полицията в Кипър, след като стана ясно, че офицер от армията е убил поне 7 жени.

Кипър, убиец

Стотици хора се събраха в столицата Никозия на организирано в социалните мрежи бдение в памет на жертвите. Много от тях обвиняват властите, че не са предпазили жертвите. След реакциите на обществото относно случая, кипърският министър на правосъдието Йонас Николау подаде оставка.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!