Още от малък страстта на 18-годишния французин Томас Бауарет са триковете с карти. Тази година, когато той решава, че иска да гради кариерата си с тях , той се записва в първото училище във Франция за магове, което е признато от държавата.

Училището, което се намира в центъра на Париж, съществува от 3 години, но за първи път тази година техните програми са получили официален печат от Министерството на труда, поставяйки ги на едно равнище с други училища за изкуства, което по думите на основателите го прави първото подобно училище в света.

В момента Бауарет посещава училището по 35 часа на седмица. То се намира в мазето на театър в Париж, който през деня е място за обучение, а вечер място за известни магически шоу програми.

Обучаващите се, седящи в полукръг, смесица от начинаещи и артисти, търсещи смяна на кариерата, се учат на трикове с карти и обръчи, но също и как да организират събития, учат и за историята на фокусничеството.

Магът Александра Дювивие управлява училището с нейния баща Доминик Дювивие, известен фокусник.

Обучението не излиза евтино. 3-месечният курс, включващ 550 часа уроци, струва 14,850 евро с ДДС, но Дювивие казва, че репутацията на училището е от голяма полза за завършващите го в ситуацията на растящия пазар и все по-честото търсене на магове.

Бауарет пътува до къщата на родителите си 1 час и половина, често се прибира вечер и продължава да практикува късно през нощта в спалнята си, която е облицована със 150 тестета карти.

Неговият баща Тиери Бауарет казва, че синът му е планирал да стане професионално крупие. За Томас, който се е занимавал с правене на фокуси и с организиране на шоу програми в гимназията, училището за магове е следващата стъпка към мечтаната професия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!